Website verhuizen naar een hostingbedrijf

WordPress website verhuizen naar een ander hostingbedrijf

Ik leg uit wat er komt kijken bij WordPress verhuizen naar een ander hostingbedrijf zoals de keuze van de juiste plugin en het maken van de database.

Gedegen en zorgvuldig te werk gaan

Om een WordPress website te verhuizen gaan wij gedegen en zorgvuldig te werk. Wij vinden het ook belangrijk om zo veel mogelijk downtime te vermijden dus wij zorgen ervoor dat de website zo min mogelijk tijd uit de lucht is.

Het verhuizen van een website is een complex proces maar met onze jarenlange ervaring weten wij wat we doen.

De verschillende redenen voor het verhuizen van een website

Er zijn diverse redenen waarom je een website wil verhuizen. Wellicht ben je ontevreden over de klantenservice van de huidige hostingprovider. Het kan ook zijn dat je om financiële redenen wil verhuizen of dat de website te traag is.

Wij hebben goede ervaring met een professionele Nederlandse hostingprovider die zelden storingen heeft maar vooral ook een uitstekende helpdesk heeft. Wij verhuizen graag jouw WordPress website naar dit bedrijf. Omdat dit bedrijf zich in Nederland bevind is ook de strenge Nederlandse regelgeving voor privacy van toepassing.

Mail adressen aanmaken en instellen

Als het nodig is verhuizen wij ook de mail van de oude- naar de nieuwe hostingprovider en zorgen wij er voor dat de mail adressen ook aangemaakt worden. Wij leggen je goed uit hoe je de verschillende mailadressen moet instellen op apparaten zoals computer, tablet en smartphone. Mocht je het zelf te ingewikkeld vinden dan helpen wij daarbij, eventueel op afstand.

Domeinnaam verhuizen

Naast het verhuizen van de WordPress website, die bestaat uit bestanden en de database, hebben wij ook de verhuiscode van de domeinnaam nodig. De domeinnaam  is geregistreerd bij een domeinnaam instantie en voor Nederlandse domeinnamen is dat het bedrijf SIDN. Jouw huidige provider kan jou de verhuiscode mailen. Een domeinnaam verhuiscode wordt ook wel token of EPP code genoemd. Let goed op, zeg niet je domeinnaam op maar vraag alleen om de verhuiscode!

Informatie die wij nodig hebben bij een WordPress verhuizing

Om de verhuizing soepel te laten verlopen hebben wij wat technische gegevens van jouw huidige hostingprovider nodig  zoals:

  • Domeinnaam verhuiscode.
  • FTP login gegevens.
  • Controlpanel inloggegevens van bijvoorbeeld DirectAdmin, cPanel, Plesk et cetera.
  • WordPress inloggegevens.
  • Eventueel mail account namen en inloggegevens.

Testen van de website na verhuizing

Na het verhuizen van de website wordt de site goed getest alvorens wij opdracht geven om de domeinnaam te verhuizen. Het verhuizen van de domeinnaam kan 48 uur in beslag nemen maar meestal is het in 6 uur geregeld.

“Albus Webdesign, voor al uw WordPress website verhuizingen!”

WordPress website verhuizen

Ja, ik wil mijn website verhuizen. Ik wil nu graag een afspraak maken.