Back-up maken

WordPress back-up maken

Hoe kan je het beste een WordPress back-up maken? Aan het eind van dit artikel weet u hoe u een back-up kunt maken en hoe u deze terug kunt plaatsen.

Wat is een back-up

Een back-up is een belangrijke stap in het veilig stellen van uw WordPress website bij een calamiteit zoals een gehackte site of een virus aanval. Aan het eind van dit artikel weet u hoe u van een WordPress website een back-up kan maken en hoe u deze terug kunt plaatsen. Ik leg u uit waarom back-ups nodig zijn en wat nodig is voor een goede back-up. Ook leg ik diverse goede back-up plug-ins uit die u kunt gebruiken zoals BackWPup en Akeeba back-up maar ook site duplicatie tools als XCloner en Duplicator.
Een back-up maken is relatief eenvoudig, een back-up terug zetten is een stuk ingewikkelder en vergt naast tijd ook kennis en oplettendheid. Een back-up plan opstellen is belangrijk want geeft u rust bij een calamiteit omdat u weet dat een goede back-up van uw WordPress site achter de hand is.

Wat heb je nodig

Om een back-up te kunnen maken heeft u het volgende nodig.

  • Een WordPress website op een gehoste server met beheerderstoegang.
  • Om een back-up terug te zetten heeft u bestandsoverdracht toegang FTP nodig en toegang tot de database met behulp van bijvoorbeeld phpMyAdmin nodig.
  • Natuurlijk heeft u basis kennis van WordPress en het installeren van plug-ins.

Ja, help mij bij een back-up maken. Ik wil nu graag een afspraak maken.