WordPress backup maken

WordPress backup maken

Hoe kan je het beste een WordPress backup maken? Aan het eind van dit artikel weet u hoe u een back-up kunt maken en hoe u deze terug kunt plaatsen.

Wat is een backup

Een backup is een belangrijke stap in het veilig stellen van uw WordPress website bij een calamiteit zoals een gehackte site of een virus aanval. Aan het eind van dit artikel weet u hoe u van een WordPress website een back-up kan maken en hoe u deze terug kunt plaatsen. Ik leg u uit waarom backups nodig zijn en wat nodig is voor een goede backup. Ook leg ik diverse goede backup plug-ins uit die u kunt gebruiken zoals BackWPup en Akeeba backup maar ook site duplicatie tools als XCloner en Duplicator.
Een backup maken is relatief eenvoudig, een backup terug zetten is een stuk ingewikkelder en vergt naast tijd ook kennis en oplettendheid. Een backup plan opstellen is belangrijk want geeft u rust bij een calamiteit omdat u weet dat een goede backup van uw WordPress site achter de hand is.

Wat heb je nodig

Om een backup te kunnen maken heeft u het volgende nodig.

  • Een WordPress website op een gehoste server met beheerderstoegang.
  • Om een backup terug te zetten heeft u bestandsoverdracht toegang FTP nodig en toegang tot de database met behulp van bijvoorbeeld phpMyAdmin nodig.
  • Natuurlijk¬†heeft u basis kennis van WordPress en het installeren van plugins.
WordPress backup maken