WordPress

Met onze WordPress algemene informatie lees je meer over dit gebruikersvriendelijke en perfecte CMS. Wat is een CMS? Ik geeft u de antwoorden.

Wat is WordPress

WordPress is eigenlijk wat je wil dat het is, van een persoonlijk blog tot een volledig functionele webshop voor een grote onderneming. Je kan er snel degelijke en gebruiksvriendelijke dynamische websites mee bouwen en onderhouden.  Dit Content Management System (CSM) is de laatste jaren gegroeid en wereldwijd bekroond tot het beste Open Source CMS. WordPress thema’s zorgen ervoor dat het uiterlijk en de functionaliteit van WordPress verbeteren. Een CMS systeem maakt het mogelijk om eenvoudig zonder veel technische kennis documenten en gegevens op internet te kunnen publiceren.

WordPress in een notendop

 • WordPress maakt het mogelijk om eenvoudig en zonder veel technische kennis documenten en gegevens op internet te publiceren.
 • Er zijn tienduizenden Plug-ins en Thema’s beschikbaar voor WordPress.
 • Voor veel functionaliteiten die je op internet tegenkomt, is een Plug-in geschreven.
 • WordPress werkt perfect samen met andere tools zoals Google Analytics.
 • Maar ook met profielen op sociale websites zoals Twitter, LinkedIn, Facebook & Pinterest.

WordPress is vriendelijk voor zoekmachines omdat het een compacte code bevat, in tegenstelling tot veel andere websites. Bij het bouwen van de website is het van belang de webstandaarden te respecteren en te zorgen voor een goede content. Ook zijn regelmatige updates van teksten en afbeeldingen belangrijk voor de vindbaarheid van een website.

Waarom ik blij word van WordPress

Hieronder volgen enkele argumenten waarom het mijn favoriete CMS-systeem is geworden:

 • Open Source: de oprichter van WordPress Matt Mullenweg heeft de broncode volledig vrijgegeven zodat iedereen de code kan bestuderen en aanpassen.
 • Stevige basis en volledige flexibiliteit: wanneer je WordPress installeert, installeer je enkel de kern (de core). Deze omvat uitsluitend de basisfunctionaliteit van een blog/CMS en wordt bewust zo licht mogelijk gehouden. Je kan het uitbreiden met een thema dat het uiterlijk van de site bepaald en met plugins voor uitbreiding van de functionaliteiten.
 • Kwalitatieve thema’s: een thema is een sjabloon dat je voor je website kan gebruiken en dat de lay-out van de website, de kleuren, de lettertypes et cetera bepaald. Er zijn veel gratis maar ook betaalde thema’s aanwezig.
 • Kwalitatieve plugins: voor bijna elke extra gewenste functionaliteit bestaat een plugin. Dit is een klein stukje software speciaal geschreven voor het doel. Bijvoorbeeld het toevoegen van een contact formulier maar ook het instellen van een volledige webshop.
 • Community: er is een grote hoeveelheid mensen dat zich belangeloos opstelt om WordPress te ondersteunen en uit te breiden.
 • Gebruikersvriendelijk: dankzij de lichte core, de heldere lay-out en de aandacht voor webstandaarden is WordPress erg gebruikersvriendelijk. Je verdwaalt als nieuwe sitebeheerder niet zo snel in de knoppen menutakken. De installatie bevat immers geen ballast. De installatie is relatief ook snel gebeurd.
 • Webstandaarden: de continue aandacht voor webstandaarden maakt WordPress van nature browsercompatibel en toegankelijk voor elke soort bezoker, van de klassieke desktopsurfer en mobiele surfers tot slechtzienden. Dit kan niet gezegd worden van vele andere CMS-systemen.
 • Gebruiksbeheer: in de basisinstallatie zijn er al verschillende gebruikersrollen met dito rechten gedefinieerd, van abonnee tot auteur tot beheerder.
 • Veilig: WordPress is heel populair en dus ook kwetsbaarder voor hackers maar doordat het zoveel gebruikt wordt zullen veiligheidsproblemen snel opgelost worden. Zorg dus dat je up-to-date blijft met WordPress.
 • Gratis: laatste argument, WordPress is een gratis CMS systeem. Geen licenties of verborgen kosten.

Lees meer uitgebreide informatie over WordPress en de volgende onderwerpen als installeren, lokale SEO, updates plaatsen, backup maken, de site verhuizen en problemen oplossen op de andere pagina’s.

Lees meer informatie over WordPress op https://nl.wikipedia.org/wiki/WordPress

Lees de geschiedenis van WordPress op https://codex.wordpress.org/History

Lees over de toekomst van WordPress op https://wordpress.org/about/roadmap/

Ja, ik wil een website gemaakt in WordPress. Ik wil nu graag een afspraak maken.

Wat vinden klanten van ons werk?

Paul Koenraadt, ICT coordinator / gemeente Heusden.

“Ik ken hem als een consciëntieuze en integere partner.”