WordPress website het mail adres versleutelen om SPAM te voorkomen

Door middel van een e-mail adres encoder kan je op je WordPress website het mail adres versleutelen om SPAM te voorkomen.

Het probleem is als volgt. Je kent het misschien wel, je wil graag op jouw website je mail adres zetten. Dit wordt afgeraden omdat een mail adres op de website voor SPAM zorgt. Het mail adres kan door een SPAM robot programma opgepikt worden. Nu zijn er diverse mogelijkheden.

  1. Je kan het mail adres op de volgende manier weergeven met in plaats van het @ teken het woord [at] dus bij mijn mail adres wordt dat: info[at]albuswebdesign.nl. Daardoor wordt het mail alleen niet meer aanklikbaar.
  2. Het gebruiken van alleen het contactformulier. Dat is een extra drempel voor de bezoeker dus dat is ook geen goede optie.
  3. Het gebruiken van een scripttaal zoals Javascript. Dit is een oplossing alleen als het zonder Javascript kan zou ik dat doen.
  4. Het adres laten versleutelen en deze oplossing ga ik hieronder toelichten.

Hoe versleutel je het mail adres?

Dit is niet heel ingewikkeld, heb je er hulp bij nodig laat dat dan weten. Er bestaan diverse sites die dit voor je doen zoals deze Email Address Encoder.

Mail adres: “info[at]albuswebdesign.nl” wordt info@albuswebdesign.nl

Gebruik de volgende HTML code

Op de website ziet het er zo uit:

info@albuswebdesign.nl

Damiaan van Vliet on FacebookDamiaan van Vliet on Linkedin
Damiaan van Vliet
Damiaan van Vliet is WordPress front-end developer bij Albus Webdesign. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ICT sector. Zijn kernwaarden zijn geduldig, doelgericht en gestructureerd. Hij stemt zichzelf af op de wensen van de klant en houdt de zaken eenvoudig waar dat kan.

Plaats een reactie