Webshop inrichten om te betalen met cryptocurrency

Hoe kan je een webshop inrichten om te betalen met cryptocurrency? Bij WordPress zijn er diverse plug-ins om ervoor te zorgen dat de klant kan betalen met cryptocurrency. Zo’n plug-in zorgt ervoor dat er direct crypto naar een crypto wallet overgemaakt kan worden. Of naar een beurs (exchange) als Binance of Kraken. Tijdens het afrekenproces bij de webshop, die gebouwd is in WooCommerce, krijgt de klant een extra betaalmogelijkheid.

betalen-met-cryptocurrency

Inrichten van de cryptocurrency betaalmogelijkheid

De inrichting van de cryptocurrency betaalmogelijkheid is, als je al over een crypto wallet bezig, relatief eenvoudig. Heb je nog geen portemonnee (wallet) waar je de cryptocurrency in op kan slaan, dan raad ik ten zeerste aan om een hardware wallet aan te schaffen.

Een hardware wallet

Als je crypto bezit, is wat je echt bezit een privé-sleutel. Je moet het beveiligen om je geld veilig te stellen. Het Franse bedrijf Ledger biedt een sterke bescherming: de sleutel blijft beschermd in een gecertificeerde beveiligde chip.

Gebruik maken van een Exchange

Het is ook mogelijk om het geld op een exchange (beurs) als Binance of Kraken te laten staan, dat is handig als je (snel) wilt handelen maar in principe zou ik dat niet doen.

De inrichting van de betaal mogelijkheid

  1. Via een autosettlement functie kan je de desbetreffende plug-in verbinden met beurzen en automatisch alle ontvangen cryptocurrencies laten berekenen naar fiat geld of stablecoins (USD, USDC, USDT, TUSD). Bij de verkoop wordt geld op de beurs bijgeschreven op uw portemonnee. Dit is een geweldige tool voor mensen die bitcoin / altcoins willen accepteren, maar liever direct uitbetalen om volatiliteit te voorkomen.
  2. Allerlei currencies zijn te koppelen, bijvoorbeeld voor een webshop heb ik de volgende ingericht door het Binance exchange deposit adres toe te voegen: Bitcoin, Bitcoing Gold, Dash, Ethereum, Litecoin, Ripple XRP.
  3. Ook leuk is dat je met de plug-in die ik gebruik ook kan inrichten voor het doen van donaties.

bitcoin cryptocurrency dash cryptovaluta ripple cryptogeld

Damiaan van Vliet on FacebookDamiaan van Vliet on Linkedin
Damiaan van Vliet
Damiaan van Vliet is WordPress front-end developer bij Albus Webdesign. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ICT sector. Zijn kernwaarden zijn geduldig, doelgericht en gestructureerd. Hij stemt zichzelf af op de wensen van de klant en houdt de zaken eenvoudig waar dat kan.

Plaats een reactie